Var mån om informationssäkerheten – anvisningar för Wilma-användare

Vi lever i en tid där vi ser allt fler hot mot informationssäkerheten, så det är av yttersta vikt att ha datasäkra rutiner i alla digitala tjänster. Var och en av oss kan se till att vi även använder Wilma på ett säkert sätt.

  1. Alla kan bidra till datasäkerheten. I Wilma måste ett lösenord bestå av minst 8 tecken, men ju längre det är desto säkrare är det. Vi rekommenderar ett lösenord med minst 15 tecken. Genom att använda specialtecken, siffror samt både gemener och versaler kan man ytterligare stärka lösenordet.
     
  2. Håll reda på ditt lösenord. Ha alltid olika lösenord i varje tjänst. Om en tjänst utsätts för fara kan inte cyberbrottslingar komma åt andra tjänster med samma inloggningsuppgifter. Om dina inloggningsuppgifter äventyras på något sätt, byt lösenord omedelbart.
     
  3. Aktivera tvåstegsverifiering i Wilma, instruktioner finns här
  4. Var försiktig med e-postlänkar. En del av nätattackerna sker via phishing till e-posten. Innan du klickar, gå igenom meddelandet och se till att det är äkta. Kontrollera både avsändarens adress och eventuella länkar genom att hålla muspekaren på länken.
     
  5. Se till att du är i rätt Wilma. 

 

Även vi på Visma Enterprise hanterar och utvecklar dataskyddet för Wilma enligt den bästa praxisen.